fbpx

Rolstoel vergrendeling en vastzet systemen

Een rolstoel zitplaats / rolstoel vergrendeling maakt het mogelijk om met de rolstoel plaats te nemen in de bus op een goedgekeurde plek. Wij verzorgen het gehele traject tot het moment dat u gebruikt kunt maken van deze plaats. Het begint met het passen en de keuze maken van het type rolstoel zitplaats dat bij u past. De gemakkelijkste weg is dat u de bus en rolstoel meeneemt naar Zoetermeer. De inbouw tijd bedraagt minder dan 1 werkdag en de keuring kan bij ons in Zoetermeer geregeld worden.
De locatie van de zitplaats word samen met u bepaald, zolang het goedgekeurd kan worden door het RDW zullen wij het voor u inbouwen.

gereviseerde rolstoellift buitengewoon mobiel

Rolstoel vastzetsystemen en rolstoelvergrendeling

Buitengewoon Mobiel is een aanpassingsbedrijf dat zich richt op de aanpassing van voertuigen voor personen met een beperking. Een van de belangrijkste aanpassing die wij bieden, is een rolstoel vastzetsystemen, ook wel rolstoelvergrendeling genoemd. Deze worden gebruikt voor rolstoelbussen en rolstoelauto’s. Deze kunnen ingebouwd worden in zowel niet-aangepaste bestelauto’s als rolstoelbussen.
Wij verzorgen naast de inbouw ook (indien van toepassing) de vrijstelling voor het tussenschot en het laag tariefwegenbelasting.

Als u op zoek bent naar een veilig en betrouwbaar rolstoel vastzetsysteem voor uw rolstoelbus, dan bent u bij Buitengewoon Mobiel aan het juiste adres. Wij bieden een ruime keuze van rolstoel vastzetsystemen en werken altijd samen met de klant om het perfecte systeem te vinden voor hun specifieke situatie. Onze technici zijn gespecialiseerd in het installeren en onderhouden van deze systemen en staan altijd klaar om u te helpen. Wij hechten veel waarde aan kwaliteit en veiligheid en garanderen daarom alleen de hoogste standaard van onze producten en diensten.

Hoe zit het met de vloer bevestiging?

De meest voorkomende rolstoel vastzetsystemen die wij aanbieden bestaan uit vier retractoren (de haken) , de vloerbevestiging, een driepunt-veiligheidsgordel.

De vier retractoren zijn samen een systeem dat bestaat uit een viertal gordelspanners. Alle gordelspanners zijn zelf opspannend dat betekent dat het systeem automatisch strak trekt bij een verlies aan spanning, zo kan er als de rolstoel beweegt tijdens de rit nooit een band los schieten.

Samen met u bepalen wij de locatie van de rolstoelzitplaats.
Wij bouwen meestal afneembare retractoren in. Natuurlijk volgens inbouweisen van de RDW.

Het systeem hier rechts op de afbeelding biedt een uitstekende stabiliteit en is geschikt voor rolstoelen van verschillende maten en gewichten. Maatwerk is altijd van toepassing bij het plaatsen van deze systemen. Neem contact op met ons voor meer info.

Rolstoelzitplaats rolstoel vergrendeling haken buitengewoon mobiel

Meer info over de mogelijkheden?

Wij zijn 5 dagen per week bereikbaar via 079 – 203 3113

Een speciaal type veiligheidsgordel..

De heupgordel
De veiligheidsgordel of heupgordel is een driepunt-systeem dat bestaat uit een gordel die om de persoon in de rolstoel gaat en vast geklikt wordt op de achterste twee gordelspanners. Deze gordel is verstelbaar en heb je dat eenmaal voor het eerst gedaan hoef je dat niet iedere rit te herhalen. De heupgordel gaat met een soort vliegtuigsluiting op de schoot los en vast, een zeer gebruiksvriendelijke oplossing. Ook is de heupgordel is ook te bestellen in een XL variant. Deze gordel is eenvoudig te gebruiken en biedt een goede veiligheid voor de rolstoelgebruiker.

De schoudergordel
Dankzij de wandbevestiging is  schoudergordel een gordel die samen met de heupgordel de veiligheid compleet maakt. Je heb dan net als in een andere zitplaats een driepuntsgordel. Hier zijn veel verschillende variaties van de meest gebruikelijke keuze is om te kijken of het in jou situatie handig is om een verstelbare of niet verstelbare variant te plaatsen. Verder zijn er ook speciale vierpuntgordels of bijvoorbeeld een harnas gordel, heb jij speciale behoeften vraag onze collega gerust naar de mogelijkheden.
Laat ons altijd weten waar op dit moment over nagedacht moet worden. Wij denken graag met u. Over het algemeen word door vrijwel iedereen deze gordel als prettig ervaren. Daarnaast maakt het de veiligheid compleet en zo voldoet de hele set aan de eisen van de RDW.

Op zoek naar een occasion?

De volgende bussen zijn al aangepast

Rolstoelbus op maat?​

Bij Buitengewoon Mobiel begrijpen wij dat elke klant unieke wensen en behoeften heeft, en we zijn hier om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Onze ervaren rolstoelbus specialist maakt het haar taak om voor iedere wens of behoeften een oplossing te bedenken.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over hoe wij je kunnen helpen bij het ombouwen van jou bus tot een rolstoelbus. Gemakkelijk via 079 – 203 3113 of via de chat rechtsonder in je scherm.

Ontbreekt er op deze pagina nog specifieke informatie welke je graag had willen zien?
Laat het ons alstublieft weten, dan voegen wij deze info toe:  Info@buitengewoonmobiel.nl

Kan ik je helpen?

Bereikbaarheid

  • Maandag 10:00 - 17:00
  • Dinsdag 10:00 - 17:00
  • Woensdag 10:00 - 17:00
  • Donderdag 10:00 - 17:00
  • Vrijdag 10:00 - 17:00
  • Zaterdag Op afspraak
  • Zondag Gesloten

Veel gestelde vragen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.