fbpx

Bus ombouw

Welkom op de pagina van Buitengewoon Mobiel over de complete bus ombouw van rolstoelbussen. Wij zijn jouw partner in het aanpassen van bestaande bussen zodat ze geschikt worden voor personen die gebruik maken van een rolstoel. Onze rolstoelbus ombouwoplossingen zijn ontworpen om de veiligheid en comfort van onze klanten te verhogen, terwijl we tegelijkertijd de functionaliteit en betrouwbaarheid van de bus behouden

Onze bus ombouw procedure omvat alles van het verwijderen van de oorspronkelijke stoelen en het installeren van een rolstoelhelling, tot het installeren van speciale vastzetmiddelen voor rolstoelen en het installeren van een rolstoelveiligheidssysteem. Ook verzorgen wij de complete keuring en eventuele belasting aangiftes wanneer het kenteken wijzigt.
Wij werken met de nieuwste technologieën en materialen om ervoor te zorgen dat onze ombouw oplossingen veilig, betrouwbaar en duurzaam zijn.

Luxe bus ombouw rolstoelbus buitengewoon mobiel

Mogelijke bus ombouw types rolstoelbus

1. Zelfrijder bus ombouw
Een zelfrijder ombouw van een rolstoelbus is een geweldige oplossing voor mensen die rolstoel gebonden zijn en graag zelfstandig willen reizen. Met een ombouw van een rolstoelbus kan je veilig en comfortabel achter het stuur zitten en uw dagelijkse activiteiten ondernemen zonder afhankelijk te zijn van anderen.

Er zijn verschillende manieren om een rolstoelbus om te bouwen naar een zelfrijder, afhankelijk van uw specifieke behoeften. Sommige aanpassingen zijn gericht op veiligheid, terwijl andere gericht zijn op toegankelijkheid. Er zijn bijvoorbeeld mogelijkheden om met de eigen rolstoel plaats te nemen achter het stuur of vanaf de laadruimte een overstap te maken naar de bestuurdersstoel. Hier is dan vaak een zeswegverstelling(sixway) geplaatst waardoor de bestuurdersstoel verder naar achter komt en ongeveer 135 graden naar je toe kan draaien. Heeft je plaats genomen achter het stuur zijn hier nog een verschillende mogelijkheden hoe je de rolstoelbus kan besturen. Om een voorbeeld te noemen plaatsen wij bij zelfrijders vaak handgas en de handbedrijfrem aan het stuur en worden de pendalen opklapbaar gemaakt. Zo blijft in het geval dat de rolstoelgebruiker zelf niet rijd ook de bus normaal te bedienen. Bij iedere situatie pas een andere ombouw het beste wij helpen je graag met onze ervaring in deze keus. 

 

2. Meerijder bus ombouw
Een meerijders-ombouw van een rolstoelbus is een geweldige oplossing voor families waar een familielid/vriend/kennis rolstoel gebonden is. Het maakt het mogelijk om samen te reizen en activiteiten te onder nemen zonder afhankelijk te zijn van externe vervoersdiensten. Hierdoor kan het reizen weer als prettige ervaren worden en kan hij of zij weer volwaardig deelnemen aan de activiteiten van het gezin.

Er zijn verschillende manieren om een rolstoelbus te ombouwen, afhankelijk van de specifieke behoeften van uw gezinslid en van de grootte van uw bus. Een van de meest populaire opties is een elektrische rolstoellift, dit maakt het mogelijk om de rolstoel veilig in en uit de bus te tillen. Er zijn ook ombouw mogelijkheden beschikbaar zoals een aangepaste vloer, rolstoel-vastzetsysteem om de rolstoel vast te zetten tijdens de rit, of een verlengde bus waardoor er is de bus veel ruimte overblijft voor het mee vervoeren van benodigde apparatuur. De locatie van de rolstoel zitplaats is op meerdere plekken mogelijk. De meest gekozen locatie is het midden van de laadruimte zo heeft de persoon in de rolstoel ook vooruit vrij zicht. Daarna de locatie achter de bijrijdersstoel zodat de persoon nog makkelijk geholpen kan worden via de schuifdeur. Voor gezinnen met kinderen kan het betekenen dat zij eindelijk samen naar een pretpark of zwembad kunnen gaan, voor gezinnen met een oudere ouder kan het betekenen dat zij samen spontaan op bezoek kunnen gaan bij familie of vrienden. Zo wordt een rolstoelbus een familiebus.

 
3. Side to Side bus ombouw – Rolstoel zitplaats rechts voorin

Een ombouw van een rolstoelbus waarbij het gezinslid in de rolstoel naast de bestuurder wordt vervoerd, biedt een aantal grote voordelen. Ten eerste zorgt deze opstelling ervoor dat het gezinslid meer betrokken is bij het rijden en dat er meer interactie is tussen de bestuurder en het gezinslid. Ook kan het gezinslid zo makkelijker een gesprek voeren met de bestuurder en andere passagiers, waardoor de reis meer een sociale activiteit wordt. Daarnaast kan deze opstelling ook bijdragen aan een groter gevoel van veiligheid en comfort voor het gezinslid. Wat voor deze ombouw belangrijk is om mee te beginnen is de hoogte van de persoon in de rolstoel op te meten. Met deze informatie kunnen wij je vertellen naar welke merken en type bussen je kan kijken. En ieder type bus heeft een andere overgang van de laadruimte naar de cabine die overbrugd moet worden. Afhankelijk van het hoogte verschil en de totale hoogte van de rolstoelgebruiker kunnen wij je adviseren welke aanpassing nodig is. In het geval dat er genoeg ruimte is kan er een helling gecreëerd worden. Komen we wat ruimte te kort kan er bij enkele type bussen een bodemverlaging van op de bijrijdersplek plaats vinden. Verder is er bijvoorbeeld ook nog een mogelijkheid bij een bodemverlaging om daar een goedgekeurde rail te plaatsen zodat daar indien nodig een stoel geplaatst kan worden. Buitengewoon Mobiel heeft creativiteit in huis om de bus volledig naar uw wensen aan te passen.

Meer info over de mogelijkheden?

Wij zijn 5 dagen per week bereikbaar via 079 – 203 3113

Is mijn huidige bus geschikt voor een ombouw?

Een bus ombouwen door Buitengewoon Mobiel is een manier om ervoor te zorgen dat een bus aan al jou wensen voldoet en nog jaren meegaat. Buitengewoon Mobiel is een ervaren en betrouwbare specialist in het ombouwen van bussen. Onze ervaren medewerkers zorgen met het advies op maat ervoor dat jou bus aan al jou eisen voldoet.

Een van de grootste voordelen van het ombouwen van een eigen bus door Buitengewoon Mobiel is dat u precies krijgt waar je naar op zoek bent. Of het nu gaat om extra zitplaatsen, een lift of een toilet – wij realiseren het voor je. Dankzij onze jarenlange ervaring en expertise, kunnen wij jou bus ombouwen tot een uniek voertuig dat aan al jou wensen voldoet.

Daarnaast is een bus ombouwen ook een milieuvriendelijke keuze. In plaats van een nieuwe bus te kopen, kiest u ervoor om jou bestaande bus aan te passen. Hierdoor bespaart je niet alleen geld, maar draagt je ook bij aan een duurzamere wereld.

Nieuw, gebruikte of occasion rolstoelbus laten aanpassen?

Bij Buitengewoon Mobiel zijn wij gespecialiseerd in het ombouwen van rolstoelbussen. Of het nu gaat om een nieuwe bus, een tweedehands bus of een van onze occasions, wij kunnen je helpen om de perfecte oplossing te vinden voor jou specifieke wensen en binnen je budget.

Een nieuwe rolstoelbus is een geweldige keuze als je op zoek bent naar de meest moderne technologieën en veiligheidsvoorzieningen. Deze bussen zijn vaak voorzien van de laatste innovaties in toegankelijkheid en comfort, en hebben vaak lagere onderhoudskosten. Echter, het is een grote investering.

Een tweedehands rolstoelbus is een goede keuze als je op zoek bent naar een betaalbare optie. Deze bussen zijn vaak in goede staat maar zeker niet altijd en hebben vaak meer kilometers gereden. Ook, de kosten zijn lager. Echter, er is een groter risico op problemen en slijtage, dus je moet ervoor zorgen dat je een bus koopt met een goede onderhoudshistorie. Wij adviseren alsnog om te voorkomen dat je een kat in de zak koopt met de bus langs een garage te rijden en hem op de algemene punten te laten controleren. Je kan hiermee ook zeker een beroep doen op Buitengewoon Mobiel.

Een occasion rolstoelbus is een goede keuze als je op zoek bent naar een betaalbare optie en betrouwbare optie. Deze bussen zijn vaak vanaf het begin gebruikt door rolstoelgebruiker waardoor ze rustiger en minder bereden zijn. Daardoor is bij deze bussen een kleiner risico op problemen en slijtage. Het andere grote voordeel is dat er al aanpassingen aanwezig zijn in de bus. Dit druk de kosten enorm. Als je Buitengewoon Mobiel in schakelt om te helpen met het zoeken naar de juiste occasion ligt ook mede onze focus om een bus te zoeken waar zo min mogelijk hoeft toegevoegd te worden. Moet er toch nog wat toegevoegd worden hebben wij indien gewenst een breed assortiment aan tweedehands aanpassingen.

Op zoek naar een occasion?

Wat kost een ombouw naar rolstoelbus?

De kosten van een complete ombouw voor een rolstoelbus kunnen variëren afhankelijk van uw specifieke wensen en de grootte van de bus. Hieronder doen wij een voorstel voor een basis en luxe ombouw om u enigszins een idee te geven. Naast deze pakketten kan allerlei extra luxe worden toegevoegd maar ook het meedenken voor een creatieve betaalbare oplossing helpen wij graag aan mee. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. 

Standaard ombouw vanaf €3495,-                                                                 Luxe ombouw vanaf  €9450,-
– Betonplex vloer met honinggraat structuur                                                 – Nieuwe Aluminium systeemvloer

– Nieuwe rolstoelzitplaats incl. gordels.                                                         – M1 goedgekeurde stoel
– Gereviseerde, elektrische rolstoellift.                                                           – Nieuwe rolstoelzitplaats incl. gordels
                                                                                                                             – Nieuwe elektrische rolstoellift

Rolstoelbus op maat?​

Bij Buitengewoon Mobiel begrijpen wij dat elke klant unieke wensen en behoeften heeft, en we zijn hier om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Onze ervaren rolstoelbus specialist maakt het haar taak om voor iedere wens of behoeften een oplossing te bedenken.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over hoe wij je kunnen helpen bij het ombouwen van jou bus tot een rolstoelbus. Gemakkelijk via 079 – 203 3113 of via de chat rechtsonder in je scherm.

Ontbreekt er op deze pagina nog specifieke informatie welke je graag had willen zien?
Laat het ons alstublieft weten, dan voegen wij deze info toe:  Info@buitengewoonmobiel.nl

Kan ik je helpen?

Bereikbaarheid

  • Maandag 10:00 - 17:00
  • Dinsdag 10:00 - 17:00
  • Woensdag 10:00 - 17:00
  • Donderdag 10:00 - 17:00
  • Vrijdag 10:00 - 17:00
  • Zaterdag Op afspraak
  • Zondag Gesloten

Veel gestelde vragen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.