fbpx

Extra Zitplaatsen t.b.v rolstoelbus of camper

Extra zitplaatsen in een bestelauto, rolstoelbus of camper plaatsen is geen gemakkelijke taak met alle regelgeving in Nederland. Gelukkig kunnen wij u altijd op weg helpen met het leveren, inbouwen en keuren van allerlei diverse stoelen die wij meestal op voorraad hebben. Wij kunnen nieuwe en tweedehands stoelen leveren. Extra opties zijn een kantelbare rugleuning, armsteun(en) en snelklik systemen. Vraag gerust voor een offerte op maat of rij langs bij ons in Zoetermeer.

Extra zitplaatsen rolstoelbus camper buitengewoon mobiel

Alles over extra zitplaatsen inbouwen..

Het inbouwen van extra zitplaatsen in een rolstoelbus is een goede manier om meer passagiers te vervoeren zonder het comfort van rolstoelgebruikers te compromitteren. Dit kan worden gedaan door middel van het installeren van extra zitplaatsen naast of achter de rolstoelgebruiker. Deze zitplaatsen voorzien van veiligheidsgordels en andere veiligheidsfuncties, en kunnen eenvoudig worden ingebouwd in de bus. Dit kan worden gedaan door middel van speciale bevestigingssystemen hier komen wij verder op de pagina op terug. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de extra zitplaatsen veilig zijn en voldoen aan de relevante veiligheidsnormen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat bij het inbouwen van extra zitplaatsen in een rolstoelbus, de veiligheid van de rolstoelgebruikers en de andere passagiers moet worden gehandhaafd. Dit betekent dat er voldoende ruimte moet zijn voor rolstoelgebruikers om zich gemakkelijk te bewegen en te manoeuvreren, en dat er voldoende ruimte moet zijn voor de andere passagiers om veilig te zitten.

Meer info over de mogelijkheden?

Wij zijn 5 dagen per week bereikbaar via 079 – 203 3113

Wat kost het inbouwen van een extra zitplaats?

Een complete set is te krijgen vanaf €975,-
Hier zit bij inbegrepen:

 • Aluminium rail/vloerdeel
 • M1 goedgekeurde stoel
 • M1 goedgekeurde stoelpoot vast
 • Geïntrigeerde gordel
 • Inclusief bevestigingsmateriaal en montage

   

De opties tegen een meerprijs zijn uitgebreid. Van het soort stof dat gebruikt word tot allerlei verschillende afmetingen.
Wij luisteren graag naar uw wensen en vertellen daar de beste mogelijkheden bij.
Hieronder een kleine opsomming van sommige mogelijkheden:

 • Armleuningen
 • Isofix
 • Verstelbare rugleuning
 • Bredere stoelen
 • Stof, vegan Leder of echt leder.
 • Diverse hoogtes en breedtes.
 • Uitneembaar of “permanent” vast.

   

Het is afhankelijk van de indeling en type bus hoeveel extra zitplaatsen er gemonteerd kunnen worden. Dit hoeft je niet zelf uit te zoeken. Vertel jou wensen aan Buitengewoon Mobiel en wij gaan voor je aan de slag met de mogelijkheden. Vaak al binnen 24 uur nemen wij weer contact met je op met de verschillende mogelijkheden en bijbehorende kosten. 

Op zoek naar een occasion?

Welke merken stoelen zijn er voor extra zitplaatsen?

Bij Buitengewoon Mobiel zijn we altijd op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Wanneer het gaat om het inbouwen van extra zitplaatsen in onze rolstoelbussen, kiezen we alleen voor de beste merken in de markt. Dit zorgt ervoor dat we onze klanten kunnen voorzien van veilige en comfortabele zitplaatsen, zonder concessies te doen aan de veiligheid en toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers.

Schnierle

Een van de merken die wij gebruiken is Schnierle. Dit bedrijf is een toonaangevende fabrikant van zitplaatsen voor rolstoelbussen en biedt een breed scala aan oplossingen voor onze specifieke behoeften. De zitplaatsen van Schnierle zijn veilig, comfortabel en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. 

Smartfloor

Een ander merk dat wij gebruiken is Smartfloor. Dit bedrijf biedt een betaalbare oplossing voor het inbouwen van extra zitplaatsen in onze rolstoelbussen. Met Smartfloor’s oplossing kunnen extra zitplaatsen worden ingebouwd in de systeemvloer van de bus, maar ook zijn er opties voor kleinere stukken systeemvloer in de bus.

Jany

Tot slot gebruiken we ook Jany als merk voor het inbouwen van extra zitplaatsen. Jany is een gerenommeerde fabrikant van zitplaatsen voor rolstoelbussen, en biedt een breed scala aan oplossingen voor onze specifieke behoeften. De stoelen van Jany kunnen tegen een kleine meerprijs in originele stof van de bus worden voorzien.

De producten van alle bovengenoemde merken hebben allemaal een ander uiterlijk. Wij kijken graag met je samen naar voorbeelden in onze showroom om te zien wat je persoonlijk aanspreekt.

Een extra stoel inbouwen in een camper..

Als je besluit een camper te bouwen, is het belangrijk om te bepalen hoeveel personen de camper gaan gebruiken. Twee, dan is het logisch om te kiezen voor een draaibare bestuurders- en bijrijdersstoel. Op deze manier kan direct worden voldaan aan de eisen voor de (twee) vaste zetels van de RDW en de Belastingdienst. Er zijn draaiplateaus op de markt die onder bestaande stoelen kunnen worden geïnstalleerd. Houd er rekening mee dat banken meestal niet kunnen rouleren. Vervang dit bankje dus door een andere stoel.

Reis je met weinig personen of wil je bijvoorbeeld bij minder mooi weer in een ander deel van jou camper zitten? Dan kunt u extra stoel installeren. Als je besluit om meer dan één stoel te hebben in een buscamper die ook mensen kan vervoeren tijdens het reizen, wordt het een stoel met gordel. Dit is altijd onderworpen aan een speciale test (TTV). Na het plaatsen van een RDW goedgekeurde stoel (door een erkend bedrijf) is altijd een keuring nodig. Vaak gebeurt dit tegelijk met de keuring van de gehele camper (“Voertuig Modificatie”). Er zijn verschillende manieren om extra zitplaatsen te creëren. Eerder op deze pagina worden de 3 merken waarmee wij werken besproken.

Het grootste voordeel van dit inbouwsysteem is dat de stoel eenvoudig uit de rails gehaald kan worden wanneer deze niet in gebruik is. Zo kunt u indien nodig voldoende ruimte aan je camper toevoegen. Ook kunnen de stoelen omgedraaid worden om bijvoorbeeld zo met 4 personen aan een tafel te zitten. De vloerdelen kunnen ook volledig verzonken worden in de campervloer.

Regels gordels in campers
Toelating na december 1997: De zitplaats van de bestuurder en alle naastgelegen zitplaatsen dienen voorzien te zijn van een gordel.

Toelating na januari 2012: Zitplaatsen in lengterichting mogen niet meer gemonteerd worden.

Toelating voor januari 2012: Zitplaatsen in lengterichting mogen nog gemonteerd worden, geen gordels verplicht en zitplaatsen mogen benut worden tijdens het rijden. Gezien de veiligheid zou u zich wel moeten afvragen of je dat wilt.

Onderstaande bussen kunnen ook omgebouwd worden

Rolstoelbus op maat?​

Bij Buitengewoon Mobiel begrijpen wij dat elke klant unieke wensen en behoeften heeft, en we zijn hier om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Onze ervaren rolstoelbus specialist maakt het haar taak om voor iedere wens of behoeften een oplossing te bedenken.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over hoe wij je kunnen helpen bij het ombouwen van jou bus tot een rolstoelbus. Gemakkelijk via 079 – 203 3113 of via de chat rechtsonder in je scherm.

Ontbreekt er op deze pagina nog specifieke informatie welke je graag had willen zien?
Laat het ons alstublieft weten, dan voegen wij deze info toe:  Info@buitengewoonmobiel.nl

Kan ik je helpen?

Bereikbaarheid

 • Maandag 10:00 - 17:00
 • Dinsdag 10:00 - 17:00
 • Woensdag 10:00 - 17:00
 • Donderdag 10:00 - 17:00
 • Vrijdag 10:00 - 17:00
 • Zaterdag Op afspraak
 • Zondag Gesloten

Veel gestelde vragen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.