fbpx

De toekomst van aangepaste auto's

De toekomst van rolstoelbussen..

Leestijd 7 min
17 januari 2023
Toekomst aangepaste auto's rolstoelbussen rolstoelauto wheelchair bus future

Verandert de markt met rolstoelbussen momenteel?

Elektrisch rijden met een rolstoelbus

Een veel besproken onderwerp bij Buitengewoon Mobiel is de toekomst van rolstoelbussen. In deze blog duiken wij verder in op dit onderwerp en delen wij de voor en eventuele nadelen van alle ontwikkelingen. Een groot voordeel hebben wij allemaal met rolstoelbussen en dat is dat deze markt zich langzamer ontwikkelt. Wat bedoel ik hier precies mee? 
Wij nemen nu als voorbeeld het omschakelen naar elektrisch rijden. Dit is al meerdere jaren aan de gang met de personenauto’s. 
De bestelauto “branche” loopt hierin circa 5 jaar achter. Dus zodra wij merken dat de vraag naar elektrische rolstoelbussen voor particulieren echt van start gaat, dan zijn de nieuwprijzen alweer een stuk gezakt. 
Een ander “probleem” met elektrische rolstoelbussen is dat in onze visie een gehandicapten parkeerplaats dan samen hoort te gaan met het krijgen van een eigen laadpaal voor de deur. Ook dit zien wij voorlopig nog niet gebeuren. Een grove schatting van ons is dat er rond het jaar 2026-2027 er wel een regeling komt om een laadpaal voor mensen met een handicap te laten plaatsen. Deze schatting komt voort uit een gesprek met een raadslid van de gemeente Den Haag, eind 2022.
Daarnaast geven de huidige milieuzone’s vrijwel allemaal een vrijstelling aan mensen met een gehandicapten parkeer kaart waardoor er nog totaal geen druk is om over te stappen naar het elektrische rijden.

Op zoek naar een occasion?

Autonoom rijden met een rolstoelbus

De toekomst van autonoom rijden met een rolstoelbus lijkt eraan te komen. De ontwikkelingen op het gebied van autonoom rijden gaan snel vooruit en het is alleen een kwestie van tijd voordat deze technologie ook beschikbaar wordt voor rolstoelbussen. Alhoewel wij niet verwachten dat dit binnen 3 jaar voor ons beschikbaar zal zijn, gaat het ongetwijfeld geen 10 jaar meer duren. 

De voordelen van autonoom rijden voor mensen met een handicap zijn legio. Ten eerste zal het de mobiliteit van mensen met een mobiliteits handicap aanzienlijk verbeteren. Velen zullen niet langer afhankelijk zijn van anderen om hen naar hun bestemming te brengen en zullen zelfstandig kunnen reizen.

Autonoom rijden zal ook de veiligheid verhogen voor rolstoelpassagiers. De bus zal precies weten waar de rolstoel staat en zal er alles aan doen om de passagier veilig te vervoeren. Bovendien zal de bus ook in staat zijn om snel te reageren op onverwachte situaties, zoals een onverwacht obstakel op de weg.

Een ander groot voordeel van autonoom rijden met een rolstoelbus is dat het zal helpen om de parkeerproblemen op te lossen. De bus zal zichzelf kunnen parkeren en zal niet langer afhankelijk zijn van een parkeerplaats voor rolstoelgebruikers, wat onwijs handig! Dit zal de levenskwaliteit van mensen met een handicap aanzienlijk verbeteren.

Autonoom rijden met een rolstoelbus zal ook helpen om de kosten te verlagen. De bus zal niet langer afhankelijk zijn van een bestuurder waardoor er wellicht minder begeleiding ingehuurd hoeft te worden, natuurlijk alleen indien dit nu van toepassing is.

Tot slot, autonoom rijden met een rolstoelbus biedt veel voordelen voor mensen met een handicap. Het zal de mobiliteit verhogen, de veiligheid verbeteren, parkeerproblemen oplossen en de kosten verlagen. Wij kijken uit naar de dag dat deze technologie beschikbaar zal zijn voor iedereen.

Meer info over de mogelijkheden?

Wij zijn 5 dagen per week bereikbaar via 079 – 203 3113

Zijn er nog meer voordelen op komst?

Zeker weten! De ontwikkelingen staan niet stil en dat kunnen wij nu al merken met nieuwe artikelen voor de aanpassingen branche. Of ze allemaal even nuttig zijn dat laten wij maar even in het midden. Maar, we kunnen wel een globale lijst geven met voordelen die eraan zitten te komen in deze branche.

1. Autonome rijtechnologie: Autonome rijtechnologie kan helpen om het rijden voor mensen met een beperking gemakkelijker en veiliger te maken. Door middel van sensoren en cameras kan een autonome auto zich aanpassen aan de omgeving en obstakels vermijden, wat het rijden gemakkelijker maakt voor mensen die moeilijkheden hebben met het besturen van een auto.

2. Aangepaste hulpmiddelen: Er worden steeds meer hulpmiddelen ontwikkeld om het rijden voor mensen met een beperking gemakkelijker te maken. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het aanpassen van het stuur of de gas- en rempedalen, zodat ze gemakkelijker te bedienen zijn voor mensen met beperkte bewegingsmogelijkheden. Vrijwel ieder jaar komen er nieuwe aanpassingen op de markt, wij proberen de meeste van deze oplossingen te delen in onze blogs en op social media.

3. Verbeterde rolstoel toegankelijkheid: Rolstoelauto’s en rolstoelbussen worden steeds beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Dit kan gaan om het ontwikkelen van betere, stillere en lichtere rolstoelliften, maar ook om de instap te vergemakkelijken met bijvoorbeeld draaibare stoelen.

4. Elektrische aandrijving: Elektrische auto’s kunnen een goede optie zijn voor mensen met een beperking, omdat ze stiller en schoner zijn dan traditionele benzineauto’s. Er wordt momenteel hard gewerkt aan het ontwikkelen van nog betere elektrische auto’s, met langere actieradius en snellere laadtijden.

5. Connectiviteit: Door de toenemende populariteit van technologieën zoals smartphone-integratie en spraakbesturing, kunnen aangepaste auto’s steeds gemakkelijker worden bediend voor mensen met beperkte bewegingsmogelijkheden.

Ik hoop dat dit je helpt om een beter begrip te krijgen van de toekomst van aangepaste auto’s voor gehandicapten. Als je nog vragen hebt of als je meer informatie wilt, aarzel dan niet om nog een vraag te stellen

Ben je nu op zoek naar een nieuwere bus?

Rolstoelbus op maat?​

Bij Buitengewoon Mobiel begrijpen wij dat elke klant unieke wensen en behoeften heeft, en we zijn hier om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Onze ervaren rolstoelbus specialist maakt het haar taak om voor iedere wens of behoeften een oplossing te bedenken.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over hoe wij je kunnen helpen bij het ombouwen van jou bus tot een rolstoelbus. Gemakkelijk via 079 – 203 3113 of via de chat rechtsonder in je scherm.

Ontbreekt er op deze pagina nog specifieke informatie welke je graag had willen zien?
Laat het ons alstublieft weten, dan voegen wij deze info toe:  Info@buitengewoonmobiel.nl

Lees ook deze blogs:

Kan ik je helpen?

Bereikbaarheid

  • Maandag 10:00 - 17:00
  • Dinsdag 10:00 - 17:00
  • Woensdag 10:00 - 17:00
  • Donderdag 10:00 - 17:00
  • Vrijdag 10:00 - 17:00
  • Zaterdag Op afspraak
  • Zondag Gesloten

Veel gestelde vragen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.