fbpx

Pedaal aanpassingen

Pedaal aanpassingen maken het mogelijk om bijvoorbeeld gas te geven met de linkervoet of de pedalen opklapbaar te maken. Ook kunnen de pedalen aangepast worden zodat u er makkelijker bij kunt komen. Vrijwel alles is mogelijk met mechanische oplossingen die meestal met de hand op maat gemaakt worden.
Eventuele bijbehorende stoelaanpassingen zijn ook altijd mogelijk.

linker gaspedaal rempedaal aanpassingen buitengewoon mobiel

Het gaspedaal links plaatsen

Door het gaspedaal links van het rempedaal te monteren, is acceleratie aan de linkerkant mogelijk. Het linker gaspedaal kan echter alleen gemonteerd worden wanneer de auto voorzien is van een automaat, handgeschakeld kan helaas niet. Bij auto’s met een koppelingspedaal kan dit niet, omdat er aan de linkerkant geen ruimte is om het gaspedaal te plaatsen.
Het CBR kan adviseren om de rechterkant van het rempedaal te “verstoppen” om te voorkomen dat de prothese onder het rempedaal komt. Dit schild is altijd verwijderbaar. Zo kunnen aangepaste auto’s met het gaspedaal aan de linkerkant worden gebruikt door mensen zonder handicap. Monteer dan het gaspedaal aan de linkerkant of monteer zo’n bord direct op de auto bij het ombouwen van de auto. Deze aanpassing bied een betaalbare oplossing en daarbij kan de auto door iedereen bestuurd worden. Het monteren neemt 1 werkdag in beslag. Boek vandaag nog een afspraak via 079-2033113.

Opklapbare pedalen t.b.v handgas systeem

Opklapbare pedalen zijn een vrij bekende innovatie in de aanpassingen branche die speciaal is ontworpen voor mensen die niet in staat zijn om gas te geven en te remmen met de voeten. Deze pedalen kunnen worden opgeklapt wanneer ze niet worden gebruikt, waardoor ze uit de weg zijn en de ruimte in de voetenruimte vergroten.

Opklapbare pedalen worden met de hand opgeklapt. Dit word vaak gebruikt door mensen die rijden met een handgas en handbedrijfsrem. Dit maakt het mogelijk voor mensen om zelfstandig te rijden.

Deze pedalen zijn eenvoudig door een Buitengewoon Mobiel te installeren in bestaande voertuigen en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van de bestuurder. De opklapbare pedalen kunnen worden ingesteld op de gewenste hoogte en afstand, waardoor ze comfortabel te bedienen zijn.

Het gebruik van opklapbare pedalen kan ook bijdragen aan een verbetering van de veiligheid op de weg. Aangezien de bestuurder zich niet op twee taken tegelijk hoeft te concentreren, zal zijn aandacht volledig gericht zijn op het verkeer en de wegcondities.

Opklapbare pedalen zijn een goede stap vooruit in de techniek voor mensen met specifieke beperkingen en bieden hen de kans om zelfstandig te rijden en hun mobiliteit te verbeteren. Dit product is een welkome aanvulling voor aangepaste voertuigen en biedt mensen de kans om deel te nemen aan het dagelijks leven.

Meer info over de mogelijkheden?

Wij zijn 5 dagen per week bereikbaar via 079 – 203 3113

Rolstoelbus op maat?​

Bij Buitengewoon Mobiel begrijpen wij dat elke klant unieke wensen en behoeften heeft, en we zijn hier om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Onze ervaren rolstoelbus specialist maakt het haar taak om voor iedere wens of behoeften een oplossing te bedenken.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over hoe wij je kunnen helpen bij het ombouwen van jou bus tot een rolstoelbus. Gemakkelijk via 079 – 203 3113 of via de chat rechtsonder in je scherm.

Ontbreekt er op deze pagina nog specifieke informatie welke je graag had willen zien?
Laat het ons alstublieft weten, dan voegen wij deze info toe:  Info@buitengewoonmobiel.nl

Kan ik je helpen?

Bereikbaarheid

  • Maandag 10:00 - 17:00
  • Dinsdag 10:00 - 17:00
  • Woensdag 10:00 - 17:00
  • Donderdag 10:00 - 17:00
  • Vrijdag 10:00 - 17:00
  • Zaterdag Op afspraak
  • Zondag Gesloten

Veel gestelde vragen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.