fbpx

Alle info over de Opel Vivaro Rolstoelbus

De Opel Vivaro Rolstoelbus

De Opel Vivaro wordt vaak gebruikt als rolstoelbus en is speciaal aangepast aan deze behoefte. Met deze bus kunnen volwassenen die in een handbewogen rolstoel zitten, kinderen in zowel handbewogen als verstelbare elektrische rolstoelen of zelfs zelfrijdende rolstoelen comfortabel meerijden. De lage constructie van de bus biedt de mogelijkheid om over te stappen naar de bestuurdersstoel, waardoor deze bus niet alleen geschikt is voor rolstoelgebruikers, maar ook voor hen die graag zelf willen rijden. Hierdoor heeft u de voordelen van een rolstoelbus, zoals toegankelijkheid, maar kunt u ook nog steeds de meeste parkeergarages inrijden. Kortom, de Opel Vivaro biedt de ideale combinatie van flexibiliteit en toegankelijkheid voor zowel rolstoelgebruikers als hen die graag zelf willen rijden.

Opel Vivaro rolstoelbus buitengewoon mobiel zoetermeer

Meer info over de mogelijkheden?

Wij zijn 5 dagen per week bereikbaar via 079 – 203 3113

Diverse aanpassingen voor de Opel Vivaro rolstoelbus

De Opel Vivaro rolstoelbus biedt comfort en gemak voor zowel de rolstoelgebruiker als de bestuurder. Dankzij speciaal afgestemde aanpassingen, ontwikkeld door diverse fabrikante, waaronder het handgas, de elektrische handrem, de stuurknop bediening, de draaibare voorstoel en de dubbele stuurbekrachtiging, garandeert de bus een veilige en comfortabele rit. 

Het handgas maakt het rijden gemakkelijker en meer in control voor bestuurders met beperkte bewegingsmogelijkheden, terwijl de elektrische handrem voor extra zekerheid en gemak bij het stoppen zorgt. De stuurknop bediening is handig voor bestuurders die niet in staat zijn om het stuur te bedienen met hun handen. De draaibare voorstoel zorgt voor nog meer comfort voor de bestuurder, die op elk moment contact kan houden met de rolstoelgebruiker. De dubbele stuurbekrachtiging verhoogt het zicht op de weg voor de bestuurder, waardoor het rijden soepeler en veiliger wordt.

Met al deze aanpassingen wordt de Opel Vivaro rolstoelbus een perfecte oplossing voor het vervoer van één of meerdere mensen met een beperking. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over de veiligheid en comfort tijdens de rit, de Opel Vivaro rolstoelbus is geschikt voor de meeste type aanpassingen!

De mogelijkheden met een Opel Vivaro..

De Opel Vivaro is een uitstekende keuze voor gezinnen die op zoek zijn naar een compacte en aangepaste rolstoelbus. Buitengewoon Mobiel biedt op maat gemaakte oplossingen, zodat de bus aan al uw specifieke eisen voldoet. Of u nu 5 passagiers en 1 rolstoelpassagier wilt vervoeren of 3 rolstoelpassagiers en 2 passagiers, de Opel Vivaro biedt diverse indelingen met een laag tarief wegenbelasting voor gehandicapten.

Met deze bus kunt u gemakkelijker uitstapjes maken met het gezin, zoals bezoekjes aan pretparken of familie. De bus biedt een comfortabele en veilige manier om personen met een beperking te vervoeren, zodat u zonder zorgen kunt genieten van spontane avonturen. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met Buitengewoon Mobiel. Onze experts staan altijd voor u klaar om u verder te helpen en al uw vragen te beantwoorden.

Op zoek naar een occasion?

Wat zijn de afmetingen van de Opel Vivaro Rolstoelbus?

Hieronder vind je een handig overzicht van de afmetingen van verschillende modellen van de Opel Vivaro, inclusief de afmetingen van de laadruimte! Mocht je nog andere afmetingen willen zien, laat het ons weten en meten het voor je op.

Renault Trafic afmetingen hoogte breedte rolstoelbus buitengewoon mobiel

Wat zijn de modeljaren van de Opel Vivaro?

De Opel Vivaro is een middelgrote bedrijfsbus die sinds 2001 door Opel wordt geproduceerd. Het model is beschikbaar als bestelwagen, personenbus en minibus en wordt gebouwd in samenwerking met Renault. De Vivaro is beschikbaar in twee lengtematen en verschillende dakhoogtes, waardoor er voldoende ruimte is voor een verscheidenheid aan toepassingen.

De eerste generatie van de Vivaro werd geproduceerd van 2001 tot 2014. In 2014 werd de tweede generatie geïntroduceerd, die tot en met 2019 werd geproduceerd. Het interieur van de Vivaro is gericht op comfort en praktijk, met een eenvoudig te bedienen infotainmentsysteem en een aantal opbergmogelijkheden.

De derde generatie van de Opel Vivaro is een bedrijfswagen die in 2019 werd geïntroduceerd. Het model biedt een modern design, geavanceerde technologieën en een verhoogde rijcomfort. Het is beschikbaar als bestelwagen en people carrier en biedt een ruime en flexibele laadruimte. Het model is ontworpen om de zakelijke behoeften van klanten te voldoen door middel van zijn functionaliteit, efficiency en duurzaamheid.

Qua prestaties biedt de Vivaro een uitstekende balans tussen comfort en efficiëntie. De auto is beschikbaar met verschillende benzine- en dieselmotoren, met vermogens variërend van 95 tot 180 pk. De zuinigste dieselmotor heeft een verbruik van slechts 6,5 liter per 100 km.

Een van de handige weetjes over de Vivaro is dat deze bus vaak uitgerust is met het Flex-Fix-systeem, waarmee fietsen eenvoudig op het dak kunnen worden bevestigd. Bovendien biedt de Vivaro een aantal slimme technologieën die het rijden nog aangenamer en comfortabeler maken, zoals de verkeersbordherkenning.

In vergelijking met andere bedrijfsauto’s in zijn klasse biedt de Opel Vivaro een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien wordt de Vivaro ondersteund door een uitstekende aftersaleservice en is het model beschikbaar met een aantal praktische opties, zoals een achteruitrijcamera en een parkeersensorsysteem.

Wat is het verbruik van de Renault Trafic rolstoelbus?

De Renault Trafic met het meest verkocht 2.0 motorblok is een compacte en efficiënte bestelwagen die op vele manieren kan worden gebruikt, waaronder als rolstoelbus. Het model beschikt over een krachtige 2.0 liter dieselmotor, die bijdragen aan een uitstekend brandstofverbruik. Afhankelijk van de specifieke configuratie en het gebruik van de auto, varieert het verbruik tussen 7 en 9 liter benzine per 100 km. (Het gemiddeld verbruik bedraagt volgens de fabrikant 7,5 l/100km, 1 op 13,3.)
Het brandstofverbruik is echter ook afhankelijk van verschillende factoren, zoals de rijstijl, het gebruik van de airconditioning en de wegcondities. Een efficiënt brandstofverbruik betekent niet alleen een lagere uitgave aan benzinekosten, maar ook een verminderde CO2-uitstoot en een beter milieubewust rijden. De Renault Trafic 2.0 is daarom een uitstekende keuze voor bedrijven en gezinnen die op zoek zijn naar een veelzijdige en betrouwbare bestelauto met een laag verbruik.

Opel Vivaro, de praktische bestelwagen van Opel, is beschikbaar in twee generaties: de 2e generatie (2014-2019) en de 3e generatie (sinds 2019). Beide modellen zijn bekend om hun zuinige brandstofverbruik en efficiëntie.

De 3e generatie Vivaro vanaf 2019 biedt nog meer keuzemogelijkheden, waaronder benzine, diesel en elektromotoren. De benzinemotoren variëren van 1.5 liter tot 2.0 liter, met vermogens van 120 tot 140 pk. De dieselmotoren zijn verkrijgbaar in twee varianten: een 1.5 liter met 90 pk en een 2.0 liter met 120 pk. Deze motoren zijn uitgerust met de moderne Ecoflex-technologie, wat bijdraagt aan een verbeterd brandstofverbruik en lagere CO2-uitstoot. Het brandstofverbruik van de dieselvarianten ligt tussen 5,0 en 7,0 liter per 100 km, afhankelijk van de gekozen motor.

Bovendien biedt de 3e generatie Vivaro ook de mogelijkheid om te rijden op elektriciteit, dankzij de aanwezigheid van een vollelektrische versie. Deze versie biedt een actieradius van circa 200 km en een laadtijd van ongeveer 30 minuten voor 80% capaciteit.

In samenvattend, zowel de 2e als de 3e generatie van de Opel Vivaro zijn zuinige bestelwagens die een efficiënt brandstofverbruik en lage CO2-uitstoot bieden. De 3e generatie biedt nog meer keuzemogelijkheden, waaronder elektrische aandrijving, wat de Vivaro nog aantrekkelijker maakt voor bedrijven en particulieren die op zoek zijn naar een efficiënte en duurzame rolstoelbus.

Een Opel Vivaro Rolstoelbus op maat?

Bij Buitengewoon Mobiel begrijpen wij dat elke klant unieke wensen en behoeften heeft, en we zijn hier om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Onze ervaren rolstoelbus specialist maakt het haar taak om voor iedere wens of behoeften een oplossing te bedenken. 

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over hoe wij je kunnen helpen bij het ombouwen van jou bus tot een rolstoelbus. Gemakkelijk via 079 – 203 3113 of via de chat rechtsonder in je scherm.

Ontbreekt er op deze pagina nog specifieke informatie over de Opel Vivaro rolstoelbus?
Laat het ons alstublieft weten, dan voegen wij deze info toe:  Info@buitengewoonmobiel.nl

Kan ik je helpen?

Bereikbaarheid

  • Maandag 10:00 - 17:00
  • Dinsdag 10:00 - 17:00
  • Woensdag 10:00 - 17:00
  • Donderdag 10:00 - 17:00
  • Vrijdag 10:00 - 17:00
  • Zaterdag Op afspraak
  • Zondag Gesloten

Veel gestelde vragen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.