fbpx

Alle info over de Opel Movano Rolstoelbus

De Opel Movano Rolstoelbus

De Opel Movano is een robuuste en krachtige rolstoelbus die speciaal is ontworpen voor intensief en langdurig gebruik. Hij is geschikt voor privégebruik als rolstoelbus, als taxi voor rolstoelgebruikers of als bus voor een organisatie die zich richt op mensen met een beperking, aangezien alle nodige voorzieningen aanwezig zijn. Binnen is de Opel Movano uitgerust met comfortabele stoelen en voldoende ruimte voor rolstoelen of scootmobiels. De bus is eenvoudig te betreden en te verlaten dankzij een elektrische rolstoellift of oprijplaat. Bovendien is de bus voorzien van een krachtige motor, waardoor u gerust ver kunt reizen. Een trekhaak is op aanvraag verkrijgbaar, evenals diverse extra fabrieksopties zoals airconditioning, multimedia, achteruitrijcamera en meer.

Opel Movano Rolstoelbus invalide gehandicapten bus buitengewoon mobiel

De mogelijkheden met een Opel Movano..

De Opel Movano biedt veel mogelijkheden voor aanpassingen aan het voertuig, waardoor hij aan verschillende behoeften kan voldoen. Alle fabrikanten van aanpassingen hebben rekening gehouden met de Opel Movano bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Het voertuig is in te richten als rolstoelbus voor passagiers, side-by-side of zelfrijdend voor rolstoelgebruikers. Buitengewoon Mobiel zorgt voor een op maat gemaakte oplossing.

Bijvoorbeeld, het is mogelijk om 5 passagiers en 1 rolstoelpassagier te vervoeren of 3 rolstoelpassagiers en 2 passagiers. Er zijn meerdere indelingen beschikbaar die voldoen aan de eisen voor lage wegenbelasting voor gehandicapten. Als je meer wilt weten over deze rolstoelbus, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder.

Aanpassingen zijn een cruciale factor bij de aanschaf van een rolstoelbus, daarom is het belangrijk om naar zowel originele als aftermarket opties te kijken. Een voorbeeld hiervan is de trekhaak, die verkrijgbaar is met een vast kogel of afneembaar. Verder zijn multimedia, airconditioning, standkachel, ruitenblinderen/tinten en sportieve aluminium velgen ook mogelijk. Vertel ons je wensen en wij zullen alles voor je uitzoeken.

Meer info over de mogelijkheden?

Wij zijn 5 dagen per week bereikbaar via 079 – 203 3113

Het ombouwen van de Opel Movano tot rolstoelbus

Bij Buitengewoon Mobiel is het ombouwen van een Opel Movano tot een rolstoeltoegankelijke bus een specialiteit. Onze experts luisteren naar jouw specifieke wensen en eisen en bespreken uitgebreid de mogelijkheden met je. Of het nu gaat om een volledige ombouw of het toevoegen van extra voorzieningen zoals een composttoilet of privacy gordijnen, niks is voor ons te gek.

Wij kunnen de stoelen achter de bestuurder en het rolstoel-vastzetsysteem zowel in een systeemvloer als in een losse rail plaatsen, afhankelijk van wat het beste bij jouw situatie en budget past. Aan de achterzijde plaatsen we meestal een elektrische rolstoellift. Er zijn verschillende soorten liften, zoals Ricon, Handilift, Autolift, en meer. Samen met jou kiezen onze specialisten het beste type lift, afhankelijk van de rolstoel, scootmobiel, of andere apparatuur die vervoerd moet worden. Zo kan alles moeiteloos en zorgeloos in de bus getild worden. Vanwege de hoogte van de bus wordt er altijd gekozen voor een dubbel vouwend plateau, zodat het uitzicht van de bestuurder niet belemmerd wordt.

Aanpassingen waar niet vaak over gepraat word zijn de dubbele rembekrachtiging, dubbele stuurbekrachtiging en luchtvering. Al deze aanpassingen zijn beschikbaar voor de Fiat Ducato. Daarnaast is een handgas systeem in combinatie met een handbedrijfsrem systeem ook altijd mogelijk. Zowel links als rechts van het stuur!

Als laatst hebben wij verschillende soorten gordels. Alle gordelsystemen die wij plaatsen voldoen uiteraard aan de laatste Europese veiligheidseisen en zijn uitgebreid getest om hiervoor in aanmerking te komen. Hetzelfde geldt voor de vloer en de stoelen, waarvan de veiligheid is gecontroleerd door middel van trekproeven. De resultaten worden na de ombouw geverifieerd door de RDW, de Nederlandse Rijksdienst voor het Wegverkeer. Testresultaten zijn geldig voor de hele Europese Unie.

Op zoek naar een occasion?

Wat zijn de afmetingen van de Opel Movano Rolstoelbus?

Hieronder vind je een handig overzicht van de afmetingen van verschillende modellen van de Opel Movano, inclusief de afmetingen van de laadruimte! Mocht je nog andere afmetingen willen zien, laat het ons weten en meten het voor je op.

Afmetingen hoogte breedte Opel Movano rolstoelbus buitengewoon mobiel

Wat zijn de model jaren van de Opel Movano rolstoelbus?

De Opel Movano is een lijn van bestelwagens die sinds 1999 door het Duitse automerk Opel wordt geproduceerd. Het model werd oorspronkelijk ontwikkeld als een samenwerking tussen Opel en Renault en is sindsdien door verschillende generaties en modeljaren heen geëvolueerd.

De eerste generatie van de Opel Movano werd geproduceerd tussen 1999 en 2010 en was beschikbaar in verschillende lengtes en hoogtes, waardoor het model geschikt was voor een breed scala aan toepassingen. De tweede generatie van de Opel Movano, die tussen 2010 en 2020 werd geproduceerd, bood verbeteringen op het gebied van interieur en exterieur, evenals een uitgebreider aanbod van motoren en technologieën.

Vanaf 2020 is de derde generatie van de Opel Movano beschikbaar, die verder gaat op de verbeteringen die in de tweede generatie zijn doorgevoerd. Deze generatie biedt bijvoorbeeld een uitgebreider aanbod van assistentie- en veiligheidssystemen, waaronder adaptieve cruise control, verkeersbordherkenning en een 360 graden camera. Ook is de nieuwe generatie beschikbaar met een nieuwe 2.3 liter dieselmotor, die beschikt over een manuele of automatische versnellingsbak en een vermogen van 165 pk.

Afgezien van de verbeteringen in technologie en prestaties, blijft de Opel Movano trouw aan zijn reputatie als een betrouwbare en praktische bestelwagen. Met een ruime laadruimte en uitgebreide mogelijkheden voor aanpassingen aan de laadruimte, is het model geschikt voor een breed scala aan toepassingen, van het vervoer van goederen tot het gebruik als camper of rolstoelbus.

Een Opel Movano Rolstoelbus op maat?

Bij Buitengewoon Mobiel begrijpen wij dat elke klant unieke wensen en behoeften heeft, en we zijn hier om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Onze ervaren rolstoelbus specialist maakt het haar taak om voor iedere wens of behoeften een oplossing te bedenken. 

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over hoe wij je kunnen helpen bij het ombouwen van jou bus tot een rolstoelbus. Gemakkelijk via 079 – 203 3113 of via de chat rechtsonder in je scherm.

Ontbreekt er op deze pagina nog specifieke informatie over de Opel Movano rolstoelbus?
Laat het ons alstublieft weten, dan voegen wij deze info toe:  Info@buitengewoonmobiel.nl

Kan ik je helpen?

Bereikbaarheid

  • Maandag 10:00 - 17:00
  • Dinsdag 10:00 - 17:00
  • Woensdag 10:00 - 17:00
  • Donderdag 10:00 - 17:00
  • Vrijdag 10:00 - 17:00
  • Zaterdag Op afspraak
  • Zondag Gesloten

Veel gestelde vragen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.