fbpx

Alle info over de Fiat Ducato Rolstoelbus

De Fiat Ducato Rolstoelbus

De Fiat Ducato is een zeer populaire bestelwagen die ook veel wordt gebruikt als basis voor rolstoelbussen. Deze bussen zijn speciaal aangepast om rolstoelgebruikers te vervoeren en hebben vaak extra ruimte en handige voorzieningen om het in- en uitstappen gemakkelijker te maken. De Fiat Ducato is een solide en betrouwbare keuze voor een rolstoelbus, met zijn ruime laadvermogen en uitstekende prestaties. De bus is ook verkrijgbaar in verschillende lengtematen, zodat er altijd een model is dat past bij de behoeften van de gebruiker. Tevens is dit de meest gebruikte rolstoelbus waarbij rolstoelgebruikers die zelf rijden de bus zo laten aanpassen dat zij met de eigen rolstoel kunnen plaatsnemen achter het stuur.

Fiat Ducato Rolstoelbus Buitengewoon Mobiel

De mogelijkheden met een Fiat Ducato..

Een spontaan uitje met je partner naar Het Keukenhof of een kopje thee drinken bij vrienden gebeurd weer vaker  met de ruime Fiat Ducato rolstoelbus voor de deur. Het grootste voordeel van een eigen rolstoelbus is dat je weer de regie in eigen hand of gezin hebt en tot het laatste moment je planning kan aanpassen. De Fiat Ducato kan worden ingericht als gezins-rolstoelbus, volledige zelfrijder of zelfs als camper-rolstoelbus. Buitengewoon Mobiel past de bus voor je helemaal op maat aan zodat deze aan zodat er in de bus geen gemak maar ontbreekt.

Je kunt bijvoorbeeld 5 passagiers en 1 rolstoelpassagier vervoeren, of 3 rolstoelpassagiers en 2 passagiers. Meerdere indelingen op het laag tarief wegenbelasting voor gehandicapten zijn mogelijk zolang je maar voldoet aan de eisen hiervan.

In samenvatting biedt de Fiat Ducato een veilige en ruime manier om personen met een beperking te vervoeren. Als je meer wilt weten over deze rolstoelbus, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan graag voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Meer info over de mogelijkheden?

Wij zijn 5 dagen per week bereikbaar via 079 – 203 3113

Het ombouwen van de Fiat Ducato tot rolstoelbus

Een Fiat Ducato ombouwen tot een rolstoel toegankelijke bus is voor Buitengewoon Mobiel een bekende job. Wij luisteren naar je eisen en wensen waarna wij uitgebreid de mogelijkheden toelichten. Van volledige ombouw tot het toevoegen van een composttoilet en privacy gordijnen, niets is voor ons te gek. 

De stoelen achter de bestuurder en het rolstoel-vastzetsysteem kunnen wij in een systeemvloer of losse rail plaatsen. Hierbij kijken we wat het best bij je situatie en het beschikbaar gestelde budget past. Aan de achterzijde wordt vrijwel altijd een elektrische rolstoellift geplaatst. Er zijn verschillende type liften, zoals Ricon, Handilift, Autolift en meer. Onze specialist zoekt samen met jou het beste type uit naar aanleiding van de rolstoel, scootmobiel of andere apparatuur wat vervoerd moet worden. Zo kan alles zonder zorgen en met gemak de bus ingetild worden. In verband met de hoogte van de bus wordt er altijd gekozen voor een dubbel vouwend plateau waardoor het gezichtsveld van de bestuurder niet gehinderd word.

Aanpassingen waar niet vaak over gepraat word zijn de dubbele rembekrachtiging, dubbele stuurbekrachtiging en luchtvering. Al deze aanpassingen zijn beschikbaar voor de Fiat Ducato. Daarnaast is een handgas systeem in combinatie met een handbedrijfsrem systeem ook altijd mogelijk. Zowel links als rechts van het stuur!

Als laatst hebben wij verschillende soorten gordels. Alle gordelsystemen die wij plaatsen voldoen uiteraard aan de laatste Europese veiligheidseisen en zijn uitgebreid getest om hiervoor in aanmerking te komen. Hetzelfde geldt voor de vloer en de stoelen, waarvan de veiligheid is gecontroleerd door middel van trekproeven. De resultaten worden na de ombouw geverifieerd door de RDW, de Nederlandse Rijksdienst voor het Wegverkeer. Testresultaten zijn geldig voor de hele Europese Unie.

Op zoek naar een occasion?

Afmetingen van de Fiat Ducato Rolstoelbus

Hieronder vind je een handig overzicht van de afmetingen van verschillende modellen van de Fiat Ducato, inclusief de afmetingen van de laadruimte! Mocht je nog andere afmetingen willen zien, laat het ons weten en meten het voor je op.

Afmetingen maten fiat ducato rolstoelbus

Diverse modeljaren van de Ducato

De Fiat Ducato is een bestelwagen die sinds 1981 wordt geproduceerd en is een populaire keuze voor het bouwen van rolstoelbussen. Hier volgt een samenvatting van de verschillende modeljaren:

1981-1993: Eerste generatie Ducato met motoren variërend van 1.7L tot 2.5L diesel.

1994-2006: Tweede generatie Ducato met verbeteringen in het ontwerp en uitbreiding van het motorenaanbod.

2006-2014: Derde generatie Ducato met nieuwe technologieën zoals ESP en Hill Holder en verder verbeterde prestaties.

2014-heden: Vierde generatie Ducato met nog betere prestaties, efficiëntere motoren en geavanceerde technologieën zoals een aanraakscherm infotainmentsysteem.

De Fiat Ducato blijft zich ontwikkelen en evolueren, met nog steeds verbeteringen in technologie en prestaties.

Fiat Ducato Rolstoelbus op maat?

Bij Buitengewoon Mobiel begrijpen wij dat elke klant unieke wensen en behoeften heeft, en we zijn hier om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Onze ervaren rolstoelbus specialist maakt het haar taak om voor iedere wens of behoeften een oplossing te bedenken. 

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over hoe wij je kunnen helpen bij het ombouwen van jou bus tot een rolstoelbus. Gemakkelijk via 079 – 203 3113 of via de chat rechtsonder in je scherm.

Ontbreekt er op deze pagina nog specifieke informatie over de Fiat Ducato rolstoelbus?
Laat het ons alstublieft weten, dan voegen wij deze info toe:  Info@buitengewoonmobiel.nl

Kan ik je helpen?

Bereikbaarheid

  • Maandag 10:00 - 17:00
  • Dinsdag 10:00 - 17:00
  • Woensdag 10:00 - 17:00
  • Donderdag 10:00 - 17:00
  • Vrijdag 10:00 - 17:00
  • Zaterdag Op afspraak
  • Zondag Gesloten

Veel gestelde vragen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.