fbpx

Alle info over de Peugeot Boxer Rolstoelbus

De Peugeot Boxer Rolstoelbus

De Peugeot Boxer rolstoelbus is identiek aan de Fiat Ducato en de Citroën Jumper, een veelgebruikte bestelwagen die dienst doet als basis voor rolstoelbussen. Deze voertuigen zijn door ons speciaal aangepast voor rolstoelgebruikers en beschikken over meer ruimte en handige functies om het instappen en uitstappen makkelijker te maken. De Jumper is bekend om zijn betrouwbare motorblok, ruime laadcapaciteit en uitstekende prestaties, wat hem tot een populaire keuze maakt voor een rolstoelbus. Er zijn verschillende maten beschikbaar, zoals de L1/L2/L3 en H1 en H2 zodat er altijd een model is dat aansluit bij de specifieke wensen van de gebruiker. Daarnaast is het ook mogelijk om de bus aan te passen voor rolstoelgebruikers die zelf willen rijden. 

Peugeot boxer rolstoelbus buitengewoon mobiel

De mogelijkheden met een Peugeot Boxer Rolstoelbus

Met de ruime Peugeot Boxer kun je weer gemakkelijk en spontaan uitstapjes maken met je partner naar bijvoorbeeld het strand of afspreken met vrienden voor een kop thee. Het hebben van een eigen rolstoelbus geeft je de vrijheid om je planning aan te passen tot het laatste moment. De Jumper is aan te passen naar jouw specifieke wensen, of je nu op zoek bent naar een gezins-rolstoelbus, een volledige zelfrijder of een camper-rolstoelbus. Buitengewoon Mobiel zorgt dat de bus helemaal op maat is aangepast, zodat er geen enkel comfort ontbreekt.

Met de Jumper kun je verschillende configuraties vervoeren, waaronder:

 • 5 passagiers en 1 rolstoelpassagier.
 • 4 passagiers en 1 rolstoelpassagier.
 • 3 passagiers en 2 rolstoelpassagiers
 • De rolstoel naast de bestuurder kan ook.


Er zijn meerdere indelingen beschikbaar op het laag tarief wegenbelasting voor gehandicapten, mits aan de eisen wordt voldaan.

In het kort, biedt de Peugeot Boxer rolstoelbus een comfortabele en praktische oplossing voor het vervoer van personen met een beperking. Wil je meer weten over deze rolstoelbus? Neem gerust contact met ons op, wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Meer info over de mogelijkheden?

Wij zijn 5 dagen per week bereikbaar via 079 – 203 3113

Het ombouwen van de Peugeot Boxer tot rolstoelbus

Buitengewoon Mobiel is gespecialiseerd in het ombouwen van een Citroën Jumper tot een rolstoeltoegankelijke bus. Wij werken nauw samen met onze klanten om te bepalen welke aanpassingen nodig zijn en bieden uitgebreide uitleg over de mogelijkheden. Van een volledige ombouw tot de toevoeging van extra voorzieningen, niets is ons te veel.

De stoelen en het rolstoelvastzetsysteem kunnen worden geplaatst in een systeemvloer of op losse rails, afhankelijk van je specifieke situatie en budget. Aan de achterzijde wordt meestal een elektrische rolstoellift geplaatst, met verschillende soorten liften beschikbaar, zoals Ricon, Handilift, Autolift en meer. Onze specialisten helpen je om de beste optie te vinden die aansluit bij je rolstoel, scootmobiel of andere vervoersbehoeften.

Bijzondere aanpassingen, zoals een dubbele rembekrachtiging, stuurbekrachtiging en luchtvering, zijn ook beschikbaar voor de Citroën Jumper. Een handgas- en handbedrijfsremsysteem zijn ook mogelijk, zowel links als rechts van het stuur. Wij bieden verschillende soorten gordelsystemen, die allemaal voldoen aan de laatste Europese veiligheidseisen en getest zijn voor deze certificering. De vloer en stoelen zijn ook veiligheidstest ondergaan en zijn geldig over de hele Europese Unie.

Op zoek naar een occasion?

Afmetingen van de Peugeot Boxer Rolstoelbus

Hieronder vind je een handig overzicht van de afmetingen van verschillende modellen van de Peugeot Boxer / Fiat Ducato / Citroën Jumper, inclusief de afmetingen van de laadruimte! Mocht je nog andere afmetingen willen zien, laat het ons weten en meten het voor je op.

Afmetingen maten fiat ducato rolstoelbus

Diverse modeljaren van de Peugeot Boxer Rolstoelbus

De Peugeot Boxer is een bestelwagen die sinds 1994 door Peugeot wordt geproduceerd. Het model is beschikbaar in verschillende lengtematen en met verschillende motoren, waaronder benzine- en dieselmotoren. Hieronder vindt u een samenvatting van de modeljaren en dieselmotoren van de Peugeot Boxer, gericht op de verkoop van rolstoelbussen.

1994-2006: In 1994 werd de eerste generatie Peugeot Boxer geïntroduceerd. Dit model was beschikbaar in verschillende lengtematen, waaronder korte, medium en lange versies. Daarnaast was er keuze uit verschillende hoogtematen, waaronder H1 en H2. De dieselmotoren variëerden van 2.0 tot 2.5 liter, met vermogens variërend van 70 tot 115 pk.

2006-2018: In 2006 werd de tweede generatie van de Peugeot Boxer geïntroduceerd, met verbeteringen in ontwerp, comfort en technologie. Dit model was beschikbaar in verschillende lengtematen, waaronder L1, L2 en lange versies (L3). Daarnaast was er keuze uit verschillende hoogtematen, waaronder H1 en H2. De dieselmotoren variëerden van 2.0 tot 2.2 liter, met vermogens variërend van 90 tot 130 pk.

Sinds 2018: De huidige generatie Peugeot Boxer is sinds 2018 beschikbaar. Dit model is verder verbeterd met moderne technologieën zoals LED koplampen en comfortabelere interieurs. Ook zijn er zoals altijd dieselmotoren beschikbaar, met vermogens variërend van 130 tot 165 pk.

In samenvatting is de Peugeot Boxer een praktische en veelzijdige bestelwagen, die beschikbaar is in verschillende lengtematen en met verschillende motoren. Ook zijn vrijwel alle aanpassingen beschikbaar.  Deze eigenschappen maken hem zeer geschikt als rolstoelbus.

Peugeot Boxer Rolstoelbus op maat?

Bij Buitengewoon Mobiel begrijpen wij dat elke klant unieke wensen en behoeften heeft, en we zijn hier om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Onze ervaren rolstoelbus specialist maakt het haar taak om voor iedere wens of behoeften een oplossing te bedenken. 

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over hoe wij je kunnen helpen bij het ombouwen van jou bus tot een rolstoelbus. Gemakkelijk via 079 – 203 3113 of via de chat rechtsonder in je scherm.

Ontbreekt er op deze pagina nog specifieke informatie over de Peugeot Boxer Rolstoelbus?
Laat het ons alstublieft weten, dan voegen wij deze info toe:  Info@buitengewoonmobiel.nl

Kan ik je helpen?

Bereikbaarheid

 • Maandag 10:00 - 17:00
 • Dinsdag 10:00 - 17:00
 • Woensdag 10:00 - 17:00
 • Donderdag 10:00 - 17:00
 • Vrijdag 10:00 - 17:00
 • Zaterdag Op afspraak
 • Zondag Gesloten

Veel gestelde vragen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.