fbpx

Alle info over de Renault Master Rolstoelbus

De Renault Master Rolstoelbus

De Renault Master is een ruime en krachtige rolstoelbus, die speciaal is ontworpen voor langdurig en intensief gebruik. Deze rolstoelbus kan je goed in gebruik nemen als een privé rolstoelbus, rolstoeltaxi of als invalide bus voor een stichting aangezien alle mogelijkheden hiervoor uitgebreid beschikbaar zijn. Van binnen is de Renault Master uitgerust met comfortabele stoelen en genoeg ruimte voor de rolstoel of scootmobiel.  Door middel van een elektrische rolstoellift of oprijplaat is het zeer makkelijk een rolstoel of scootmobiel de bus in en uit te rijden. En de bus is uitgerust met een krachtige 2.3 liter motor, zodat u zonder problemen overal naartoe kunt rijden. Een trekhaak is optioneel, evenals diverse extra fabrieksopties zoals airconditioning, multimedia, achteruitrijcamera en meer.

Renault Master rolstoelbus invalide bus gehandicapten | Buitengewoon Mobiel

De mogelijkheden met een Renault Master..

Het grootste voordeel van een Renault Master is dat vrijwel alle soorten auto aanpassingen te verkrijgen zijn. Alle fabrikanten van aanpassingen hebben de Renault Master meegenomen in de ontwikkeling van nieuwe aanpassingen.
De Renault Master is zowel in te richten als meerijder rolstoelbus, side by side of als zelfrijder rolstoelbus. Door Buitengewoon Mobiel wordt de bus geheel op maat gemaakt. 

Je kan bijvoorbeeld 5 passagiers en 1 rolstoelpassagier vervoeren, of 3 rolstoelpassagiers en 2 passagiers. Meerdere indelingen op het laag tarief wegenbelasting voor gehandicapten zijn mogelijk zolang je maar voldoet aan de eisen hiervan. Als je  meer wilt weten over deze rolstoelbus, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan graag voor je klaar.

Aanpassingen zijn een belangrijk deel van een rolstoelbus die naar wens gemaakt moet worden. Vergeet alleen niet dat men ook kijkt naar originele en aftermarket opties. Als voorbeeld nemen wij de trekhaak, deze kan met een vaste kogel of met een afneembare trekhaak. Zaken als multimedia, airconditioning, standkachel, ruiten blinderen/tinten of sportievere aluminium velgen zijn ook allemaal mogelijk, geef je wensen aan ons door en wij zetten alles op een rij.

Meer info over de mogelijkheden?

Wij zijn 5 dagen per week bereikbaar via 079 – 203 3113

Het ombouwen van de Renault Master tot rolstoelbus

Een Renault Master ombouwen tot een rolstoeltoegankelijke bus is zeer realistisch. Het begint vaak met de basis, de vloer. Voor extra stevigheid wordt de speciale vloer in de bus zowel gelijmd als geschroefd. De stoel en het rolstoel-vastzetsysteem bevinden zich in de rails van de vloer. Dit zorgt voor een zeer veilige rit omdat de rolstoel dan stevig op zijn plek blijft staan. Aan de achterzijde wordt een rolstoellift of aluminium oprijplaat geplaatst. Er zijn verschillende type liften, onze specialist zoekt samen met jou het beste type uit naar aanleiding van de rolstoel, scootmobiel of andere apparatuur wat vervoerd moet worden. Zo kan alles zonder zorgen en met gemak de bus in getild worden. Er wordt vaak gekozen voor een dubbel vouwend plateau waardoor het gezichtsveld van de bestuurder niet gehinderd word.

Alle gordelsystemen, vloeren en stoelen voldoen uiteraard aan de laatste Europese veiligheidseisen en zijn uitgebreid getest om hiervoor in aanmerking te komen.
De ombouw die wij plaatsen word geverifieerd door de RDW, de Nederlandse Rijksdienst voor het Wegverkeer. Hierna voldoet de bus volledig aan alle gestelde eisen van het RDW. Wij verzorgen het hele traject. Vraag vandaag naar persoonlijk advies op maat indien je van plan ben om een Renault Master om te laten bouwen tot rolstoelbus. 

Op zoek naar een occasion?

Wat zijn de afmetingen van de Renault Master Rolstoelbus?

Hieronder vind je een handig overzicht van de afmetingen van verschillende modellen van de Renault Master, inclusief de afmetingen van de laadruimte! Denk erom dat het met een aangepaste vloer altijd iets anders kan zijn. 

Afmetingen hoogte breedte Opel Movano rolstoelbus buitengewoon mobiel

Wat zijn alle model jaren van de Renault Master?

De Renault Master is een populaire bestelwagen die sinds 1980 door het Franse automerk Renault wordt geproduceerd. Het model is ontwikkeld in samenwerking met opbouwer Ghia en heeft sindsdien vele updates ondergaan, waardoor het nu verkrijgbaar is in de 4de generatie.

De Renault Master is beschikbaar in verschillende lengte- en hoogtematen en biedt plaats aan tot acht passagiers. Het is verkrijgbaar met een dieselmotor en biedt tal van opslag- en vervoersmogelijkheden. Het model is niet alleen verkrijgbaar onder de naam Renault Master, maar ook onder andere namen zoals Nissan Interstar en Vauxhall / Opel Movano.

Door de jaren heen heeft de Renault Master bewezen zichzelf te zijn als een betrouwbare en veelzijdige bestelwagen. Het is gebruikt als ambulance en noodhulpvoertuig in verschillende rampen, waaronder de orkaan Katrina in 2005. In 2019 werd de Renault Master geüpdatet met nieuwe technologieën, zoals een touch-screen display en adaptieve cruisecontrol.

Hier is een overzicht van alle modeljaren van de Renault Master:

 • 1980-1997 (1ste generatie)
 • 1997-2010 (2de generatie)
 • 2010-2018 (3de generatie)
 • 2018-heden (4de generatie)

Wat is het verbruik van een Renault Master rolstoelbus?

De Renault Master is een multifunctionele bestelwagen die vanaf 2011 wordt aangedreven door een 2.3 liter dieselmotor. De brandstofefficiëntie van deze auto kan variëren, afhankelijk van de gekozen motor, de belading van de auto en de rijomstandigheden. In het algemeen is het brandstofverbruik van de Renault Master echter redelijk zuinig voor een voertuig van deze grootte.

De standaard versie van de Renault Master, die is uitgerust met een 2.3 liter dieselmotor, heeft een gemiddeld brandstofverbruik van ongeveer 8,2 liter per 100 km. De bekende  2.3 DCI werd geleverd in verschillende klasses: 90 pk, 115 pk en 140 pk voor de meeste power.

De Renault Master heeft een  lager verbruik dan het gemiddelde brandstofverbruik van veel andere zware bestelwagens op de markt. Er waren in het verleden ook andere motoren beschikbaar voor de Renault Master, waaronder een krachtigere 3.0 liter dieselmotor. Dit was wel wat een stuk minder zuinig dan tegenwoordig!

Het brandstofverbruik kan natuurlijk worden verlaagd door het rijgedrag aan te passen en regelmatig onderhoud uit te voeren aan de auto. 

Een Renault Master Rolstoelbus op maat?

Bij Buitengewoon Mobiel begrijpen wij dat elke klant unieke wensen en behoeften heeft, en we zijn hier om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Onze ervaren rolstoelbus specialist maakt het haar taak om voor iedere wens of behoeften een oplossing te bedenken. 

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over hoe wij je kunnen helpen bij het ombouwen van jou bus tot een rolstoelbus. Gemakkelijk via 079 – 203 3113 of via de chat rechtsonder in je scherm.

Ontbreekt er op deze pagina nog specifieke informatie over de Renault Master rolstoelbus?
Laat het ons alstublieft weten, dan voegen wij deze info toe:  Info@buitengewoonmobiel.nl

Kan ik je helpen?

Bereikbaarheid

 • Maandag 10:00 - 17:00
 • Dinsdag 10:00 - 17:00
 • Woensdag 10:00 - 17:00
 • Donderdag 10:00 - 17:00
 • Vrijdag 10:00 - 17:00
 • Zaterdag Op afspraak
 • Zondag Gesloten

Veel gestelde vragen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.