fbpx
rolstoelbus kopen amsterdam buitengewoon mobiel

Rolstoelbus kopen Amsterdam

Voor onbezorgde en comfortabele mobiliteit

In de drukke en historische stad Amsterdam is het van groot belang om voorzien te zijn van een betrouwbare en comfortabele manier van vervoer. Voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel, kan dit extra uitdagend zijn. Gelukkig is er Buitengewoon Mobiel, gevestigd in Zoetermeer, met een uitgebreid aanbod van rolstoelbussen. Wij bieden kwalitatieve en betrouwbare oplossingen voor elke mobiliteitsbehoefte, waaronder het kopen van een rolstoelbus in Amsterdam.

Onze rolstoelbussen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de specifieke eisen en wensen van rolstoelgebruikers. Ze zijn voorzien van moderne technologieën en uitgerust met handige en veilige voorzieningen die uw mobiliteit nog comfortabeler maken. Van stijlvolle en moderne interieurs tot uitstekende wegligging en rij-eigenschappen, onze rolstoelbussen hebben alles wat u nodig heeft om onbezorgd te kunnen reizen.

Buitengewoon Mobiel is gevestigd in Zoetermeer op circa 45 minuten afstand

Buitengewoon Mobiel biedt u de mogelijkheid om een gratis proefrit te maken in Amsterdam. Hierdoor kunt u onze rolstoelbussen zelf ervaren en onze deskundige medewerkers helpen u bij het vinden van de bus die het beste bij uw specifieke behoeften past. En als u besluit om een rolstoelbus te kopen, maken wij de bus geheel naar uw wens!

Wilt u meer weten over onze rolstoelbussen en hoe wij u kunnen helpen bij het vinden van de ideale rolstoelbus in Amsterdam? Neem dan contact met ons op en onze deskundige medewerkers helpen u graag verder. Buitengewoon Mobiel: voor een onbezorgde en comfortabele mobiliteit in Amsterdam en omstreken.

Waar op letten bij het kopen van een rolstoelbus in Amsterdam?

Veiligheid: De veiligheid van de rolstoelbus is misschien wel het belangrijkste punt om op te letten. Zorg ervoor dat de rolstoelbus voldoet aan de veiligheidsnormen en dat er goede gordels en bevestigingen zijn voor de rolstoel.

Comfort: Het is ook belangrijk om te kijken naar het comfort van de rolstoelbus. Goede vering kan best wel een van pas komen binnen Amsterdam. Kijk of de stoelen comfortabel zijn en of er genoeg beenruimte is voor passagiers. Ook is het in sommige gevallen handig als de rolstoelbus is uitgerust met handgrepen en andere hulpmiddelen om het instappen en uitstappen te vergemakkelijken.

Gebruiksgemak: Het gebruiksgemak van de rolstoelbus is ook belangrijk. Kijk of de bus gemakkelijk te besturen is en of de bediening van de verlichting, verwarming en andere functies gemakkelijk te begrijpen is. Ook is het handig als de rolstoelbus is uitgerust met een laadklep of een lift om de rolstoel gemakkelijk in en uit te laden.

Door op deze punten te letten, kun je ervoor zorgen dat je een rolstoelbus koopt die veilig, comfortabel en gemakkelijk te gebruiken is.

Op zoek naar een occasion?

Kan ik in Amsterdam terecht voor onderhoud van mijn rolstoelbus?

Je kunt in Amsterdam terecht voor onderhoud aan je rolstoelbus. Er zijn verschillende garages en werkplaatsen in de stad die gespecialiseerd zijn in het onderhouden van bestelauto’s. Voor het onderhouden van auto-aanpassingen raden wij aan contact op te nemen met Buitengewoon Mobiel de specialist in rolstoelbussen en te vragen naar aanbevolen garages in de buurt. Wij helpen je graag verder. Neem gemakkelijk contact met ons op.

Kan ik subsidie krijgen van de WMO in gemeente Amsterdam?

In de gemeente Amsterdam kun je subsidie krijgen van de WMO als je extra kosten maakt voor je vervoer omdat je een beperking hebt. De WMO is er om mensen te helpen die zonder hulp niet zelfstandig kunnen deelnemen aan het maatschappelijk leven. Om in aanmerking te komen voor subsidie van de WMO voor vervoer, moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. 

Om de subsidie ​​aan te vragen, moet u een aanvraagformulier invullen en indienen bij de gemeente Amsterdam. Je moet onder andere aantonen dat je aan de voorwaarden voldoet en wat je inkomen is. Het is handig dit formulier samen met een professional in te vullen, bijvoorbeeld een medewerker van een gehandicaptenorganisatie mocht je hier zelf niet uitkomen.

Het is belangrijk om op tijd een aanvraag in te dienen, omdat er vaak een wachttijd is voor een uitkering. Als je subsidie ​​krijgt, moet je daarmee een rolstoelbus of autoaanpassing mee kopen. De gemeente trekt de subsidie in als je hiermee geen vervoersmiddel of aanpassing koopt.

Heb je vragen over de WMO Vervoerssubsidie ​​of heb je hulp nodig bij het indienen van een aanvraag, dan kan je contact opnemen met de gemeente Amsterdam via het telefoonnummer 14-02. Zij helpen je graag verder.

Bij Buitengewoon Mobiel begrijpen wij dat elke klant unieke wensen en behoeften heeft, en we zijn hier om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Onze ervaren rolstoelbus specialist maakt het haar taak om voor iedere wens of behoeften een oplossing te bedenken. 

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over hoe wij je kunnen helpen bij het ombouwen van jou bus tot een rolstoelbus. Gemakkelijk via 079 – 203 3113 of via de chat rechtsonder in je scherm.

Een vrijblijvende proefrit aan huis, geheel kosteloos.

Een rolstoelbus geheel naar wens ombouwen is voor Buitengewoon Mobiel een bekende job. Wij luisteren naar je eisen en wensen waarna wij uitgebreid de mogelijkheden toelichten. Van volledige ombouw tot het toevoegen van een bedframe en privacy gordijnen, niets is voor ons te gek. 

Een rolstoelzitplaats kunnen wij in een systeemvloer of losse rail plaatsen. Hierbij kijken we wat het best bij je situatie en het beschikbaar gestelde budget past. Aan de achterzijde wordt vrijwel altijd een elektrische rolstoellift geplaatst. Er zijn verschillende type liften, zoals Ricon, Handilift, Autolift en meer. Onze specialist zoekt samen met jou het beste type uit naar aanleiding van de rolstoel, scootmobiel of andere apparatuur wat vervoerd moet worden. Zo kan alles zonder zorgen en met gemak de bus ingetild worden. In verband met de hoogte van de bus wordt er altijd gekozen voor een dubbel vouwend plateau waardoor het gezichtsveld van de bestuurder niet gehinderd word.

Aanpassingen waar niet vaak over gepraat word zijn de dubbele rembekrachtiging, dubbele stuurbekrachtiging en luchtvering. Al deze aanpassingen zijn beschikbaar bij Buitengewoon Mobiel. Daarnaast is een handgas systeem in combinatie met een handbedrijfsrem systeem ook altijd mogelijk. Zowel links als rechts van het stuur!

Als laatst hebben wij verschillende soorten gordels. Alle gordelsystemen die wij plaatsen voldoen uiteraard aan de laatste Europese veiligheidseisen en zijn uitgebreid getest om hiervoor in aanmerking te komen. Hetzelfde geldt voor de vloer en de stoelen, waarvan de veiligheid is gecontroleerd door middel van trekproeven. De resultaten worden na de ombouw geverifieerd door de RDW, de Nederlandse Rijksdienst voor het Wegverkeer. 

Wil je vrijblijvend gedetailleerd advies op papier hebben, wij doen dit graag voor je. Neem contact met ons op via de manier welke jij het prettigst vind. Tel: 079-2033113 of via de mail, chat of Whatsapp. Scroll naar beneden voor alle details.

Kan ik je helpen?

Bereikbaarheid

  • Maandag 10:00 - 17:00
  • Dinsdag 10:00 - 17:00
  • Woensdag 10:00 - 17:00
  • Donderdag 10:00 - 17:00
  • Vrijdag 10:00 - 17:00
  • Zaterdag Op afspraak
  • Zondag Gesloten

Veel gestelde vragen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.